Brambory

Zelenina

Cena:15.00
Vložit do košíku

Cena za kg. Brambory z produkce moravských farmářů.

Top recept : Zapečené bramboráky se zelím

Brambory nastrouháme nebo nasekáme na co nejdrobnější kousky, přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce, trochu mléka a mouku. To vše smícháme tak, abychom měli mírně tekoucí těsto. Těsto necháme 20 minut odpočívat. Vyhřejeme troubu na 250 °C.

Roztopíme máslo a nadrobno nasekanou cibulku na něm zlehka osmahneme - musí zesklovatět. Mezitím si opláchneme a pokrájíme (je li potřeba krájet) kysané zelí a dáme na cibulku dusit, podle potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř, trochu vegety, nové koření, bobkový list a necháme dusit do změknutí.

Do olejem vymazaného pekáče vlijeme těsto tak do 1/3 jeho výšky a dáme do trouby. Zbylé těsto použijeme později. Mezitím dochutíme zelí, přidáme sladkou papriku a klobásu, syrový brambor a dodusíme doměkka.

Když se těsto začíná propékat, vyndáme jej z trouby a naložíme na něj zelí a nahoru vlijeme zbytek těsta. Dáme zpět do trouby. Necháme podle potřeby zapéct - doporučuji tak 20 minut.

Zapečené bramboráky se zelím podáváme se salátem. Když vynecháme klobásku, můžeme zapečené bramboráky se zelím podávat i pro vegetariány.